Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta primio je danas džudiskinju Maricu Perišić, reprezentativku Srbije i članicu novosadskog Džudo kluba Borac. Sastanku su prisustvovali i Miroljub Ničić, predsednik Džudo saveza Vojvodine i Miroslav Begović trener naše reprezentativke, koji su upoznali sekretara sa planom i programom rada za naredni period pred Olimpijske igre u Tokiju.

Sekretar Basta čestitao je na dosadašnjim uspesima i rezultatima, tim pre što su ostvareni u doba pandemije i istakao da očekuje da će  Marica svakako braniti boje Srbije na Olimpijskim igrama.

Naša vrhunska sportiskinja rekla je da je veoma zadovoljna dosadašnjim učinkom i nagradama naročito što je ceo trenažni proces u pandemiji bio veoma težak i dodala da očekuje odlazak na Olimpijske igre.

Marica Perišić je za 2020. godinu nagrađena najvišim sportskim priznanjem u oblasti sporta u Vojvodini „Jovan Mikić Spartak“, a ponela je i epitet najbolje sportiskinje Novog Sada u izboru Gradskog sportskog saveza.

Pored titule  juniorske prvakinje Evrope i bronzane medalje u konkurenciji mlađih seniora, Marica je seniorsku karijeru započela petim mestom na Evropskom prvenstvu u Pragu. Ove godine, u seniorskoj konkurenciji, osvojila  je titulu prvaka države, a na dva  Gran slema u Taškentu i Kazanju osvojila bronzane medalje i  obezbedila kontinentalnu normu za odlazak na Olimpijske igre u Tokio. 

Izvor: http://sio.vojvodina.gov.rs/index.php/en/1604-basta-primio-dzudiskinju-maricu-perisic