Period pandemije koji još traje nepovoljno je uticao i na naše sportiste u inkluzivnom džudou. Za njih, vežbanje nije samo fizička aktivnost, već i vid okupacione terapije i način za održavanje mentalnog i fizičkog kapaciteta.

Upravo zbog svih okolnosti a u želji da se nastavi sa treninzima, u skladu sa poštovanjem svih preporučenih epidemioloških mera, iz sekcije za inkluzivni džudo DŽK Bačka iz Sombora i DŽK Jedinstvo iz Kačareva organizovan je zajednički trening na Spens-u.

Džudiste i trenere je pozdravio Miroljub Ničić, predsednik DŽSV i Mladen Stojšin, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine u ime domaćina ove akcije.

-Naši džudisti su imali priliku da po prvi put stanu na tatami novosadske Slavije i upoznaju se sa istorijom koju ona nosi. Sećam se svog prvog susreta sa ovom salom i imala sam želju da naši dzudisti osete isto divljenje i ponos što se bave ovim sportom kao što sam i ja tada osetila. Iz tog razloga smo odabrali da naš susret upravo bude u Novom Sadu- rekla je Sajonela Krga, predsednica Komisije za razvoj i unapređenje džudoa za osobe sa invaliditetom Džudo saveza Srbije.

Projekat je realizovan uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu i ,,Inkluzivni dzudo- dzudo za sve 2″ Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.