U okviru obeležavanja Svetskog dana džudoa proteklog vikenda u Somboru, u organizaciji džudo kluba „Bačka“, održan je dvodnevni seminar na temu „INKLUZIVNI DžUDO –RAZMENA MEĐUNARODNIH ISKUSTAVA“.

Džudo seminaru su prisustvovali brojni treneri, starni i domaći profesori, dr Srđan Šljukić, dr Nikola Čanak, dr Marko Aleksandrović, prof. Darij Šomen i  prof. Viktorija P. Oblak, kao i predsednik Džudo Saveza Vojvodine, Miroljub Ničić. Na kraju predavanja, prof. Mirsad Nurkić je ispred Projekta „Džudo u škole“ svim učesnicima podelio udžbenike „Džudo u škole“.

„Tokom sportskih sezona kao i svakog 28. Oktobra, na tatamiju i van njega dokazujemo da je „džudo više od sporta“ jer je pre svega sredstvo pravilnog vaspitanja mladih generacija, disciplina u kojoj je jasno dokazano da je moguće da ljudi žive u miru i jedinstvu i što je najvažnije poštovanju jedni drugih“, istakao je predsednik džudo kluba „Bačka“ i član UO Džudo saveza Srbije Vlatko Belovuković i dodao da je  ovogodišnji moto Svetskog dana džudoa „JEDINSTVO“.

Džudo Savez Vojvodine podržava dalji rad i napredak džudo kluba „Bačka“ iz Sombora, kao i druguh klubova iz Srbije koji će se nakon ovog seminara ukuljučiti u dalji rad inkluzivnog džudoa.